Rudi Van Aelst (47) uit Herentals is afgelopen weekend op het WK Ford Ironman op Hawaï in de leeftijdscategorie 44-49 jaar 10e geworden.Dat is een prachtig resultaat. Lees z'n verslag vanuit Hawaï, hier exclusief op Nnieuws ThalsFM.



Rudi Van Aelst in Kailua-Kona Hawaï : 'De zwem is bij de meeste wat tegengevallen. Zoals gewoonlijk is de zwem hier ellendig, veel slaag en stoempen krijgen en blijven vechten. Het zwemgevoel was redelijk doch als ik mijn tijd van 1.09 zag, was dit niet goed.




Op de fiets kwam ik niet vlot op gang maar vanaf het keerpunt in Hawi was ik opgewarmd en kwam het goede gevoel er.  Gelukkig waren er geen hevige zijrukwinden. Wat wind op kop en het fietsen ging vlot.

Het was terug warmer maar het had voor mij nog wat warmer gemogen. De temperatuur in het energielab was te verdragen en niet overdreven.
Ik heb mijn eten iets anders aangepakt, nog constanter en beter gespreid eten, en dit heeft blijkbaar geholpen.

Ik ben goed kunnen blijven lopen en de wedstrijd wordt zoals steeds beslist in de marathon.  Van mijne loop ben ik het meest tevreden.
De verrassing was er in energielab. Blijkbaar kon je aanmoedigingen SMS-en en deze verschenen dan op een groot scherm.

Daar stond 'RUDI VAN AELST: YOU ARE MY HEROE'. Dit kwam van Leonardo, fietsmaatje en garçon in het hotel in Lanzarote. Dit doet toch wel iets en geeft je een extra boost.

Dus toch content met mijn 09.41 uur en top 10-plaats in de age groep.
Met een Bent Andersen in je age-groep die ook 47 is en een tijd heeft van 09.12 uur, heb je natuurlijk een meer dan verdienstelijke en outstanding winnaar op zo'n sterk wereldkampioenschap Ironman.'

Een dikke proficiat Rudi namens het Nnieuws ThalsFM-team!

Foto's Chris Van Aelst  & team - exclusief Nnieuws ThalsFM.